Va postez o reteta forte buna pe care am preluat-o de pe http://www.barbatlacratita.ro. Am verificat-o si este de succes!
- o cana faina
- 5 oua
- 3/4 cana zahar
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa
- un pliculet praf de copt
- un praf sare
- o lingurita esenta (dupa preferinte)
- pentru blatul de tort cu cacao:
- o lingura cacao
- 2 linguri nuca macinata (optional)
Modul de preparare a retetei
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam uleiul, apa, zaharul, sarea si esenta apoi amestecam pana cand se topeste zaharul. Intr-un alt vas batem spuma albusurile si apoi le amestecam cu galbenusurile frecate. Este foarte important sa amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a mentine compozitia blatului de tort cat mai pufoasa.
Dupa ce am omogenizat albusurile cu galbenusurile, incepem sa adagam faina in compozitia blatului de tort (amestecam in prealabil faina cu praful de copt). Faina trebuie presarata in ploaie, amestecand incetisor de jos in sus, exact la fel cum am procedat mai devreme atunci cand am amestecat albusurile cu galbenusurile.
Tapetam tava de copt cu faina si orice fel de grasime (unt, margarina, untura sau ulei). Turnam compozitia in forma – pentru aceste cantitati de ingrediente am folosit o forma de blat de tort cu diametrul de 24 centimetri. Incingem cuptorul si bagam blatul de tort la copt aproximativ o jumatate de ora la foc mediu (eu l-am tinut la 200 grade C). Pentru siguranta, putem incerca blatul de tort cu o scobitoare. Daca aceasta va iesi uscata, atunci blatul este facut.
Dupa ce scoatem blatul de tort din cuptor, il lasam pana cand se raceste si apoi il taiem pe orizontala in doua sau trei parti cu ajutorul cutit pentru paine (cu lama lunga si zimtata) sau cu ajutorul unei ate de papiota (la fel cum taia bunica pe mamaliga).
Daca dorim sa facem un blat de tort cu cacao, la aceasta reteta doar adaugam o lingura de cacao.
24 iulie 2015 at 18:33
YAMMY,mă duc să-l pregătesc si eu!
ApreciazăApreciază
24 iulie 2015 at 18:43
Este o reteta minunata cu care nu dai gres. Eu o fac de cate ori am ocazia. Poti sa adaugi cacao si va iesi un blat colorat cu o crema de lamaie sau vanilie…yammy
ApreciazăApreciat de 1 persoană
24 iulie 2015 at 18:48
sunt multe calorii?
ApreciazăApreciază
24 iulie 2015 at 18:59
Multe…, dar daca-l impartim cate o bucatica celor dragi, caloriile le vor da doar energie …
ApreciazăApreciază
24 iulie 2015 at 19:02
orice ispita e o placere!
ApreciazăApreciază
24 iulie 2015 at 18:52
Arata delicios: ) poate reusesc sa -l prepar si eu: )
ApreciazăApreciază
24 iulie 2015 at 19:00
Succes! Reteta este de dificultate medie…deci nu-ti face probleme.
ApreciazăApreciază